Videó megtekintése az eredeti oldalon

Kenan és Melek visszaérnek az Emiroglu birtokra, és elmondják, hogy mit tudtak meg. Az egész család összeroppan a hír hallatán. Asuman viszont nem érti, hogy mi történt, hiszen ő tudja, hogy Elif életben van. Gonca enni sem akar, Necdet hiába mondogatja neki, hogy vigyázzon a gyerekre. Arzu meglátja őt, és kiborul amiatt, hogy Gonca megint ott van, de Necdet elzavarja. Arzu Erkut segítségével megtudja Cemal címét. Másnap Cemal elviszi Incit Rabiához, de Elifet otthon hagyja büntetésből, amiért kiöntötte a teát. Elif megkeresi Asuman kulcsát, mert el akar menni, hogy felkutassa az anyját. Ám, amikor kinyitja az ajtót, Arzu áll ott, aki meg akarja ölni Elifet.

Elif édesanyja, Melek várandósan lett egy részeges férfi, Veysel felesége. Veysel ráadásul hatalmas kártyaadósságot halmoz fel és a bűnözők törlesztésül Elifet kérik cserébe. A súlyosan beteg Melek tudomást szerez az elképesztő tervről és legjobb barátnőjéhez, Ayséhoz fordul segítségért. Az utolsó pillanatban meg kell szöktetnie az alig 6 éves kislányt még mielőtt férje és a banda rátalálnak. Ayse ráadásul azt a feladatot kapja, hogy vigye el Elifet a gazdag Kenan házába, ahol az asszony dolgozik. A kislány nem tudja, hogy valójában biológiai apja házába kerül, aki szintén nem sejti, hogy Elif egy korábbi szolgálólánnyal szövődött törvénytelen kapcsolatának gyümölcse. Ráadásul Kenan felesége és gyermeke sem nézik jó szemmel a kis jövevényt és mindent megtesznek azért, hogy lehulljon a lepel a Kenan ház féltve őrzött titkáról.

Elif eltökéli, hogy megtalálja a mamáját. Rabia nem nyit ajtót, amikor a kicsik megérkeznek, ezért Elif rögtön el is indul. Kenan és Murat, akik épp Melekhez tartanak, nem veszik észre, amint az utcán az útjukat keresztezi. Elif azonban meglátja Kenant és ismerősnek találja az arcát, de különösebben nem törődik vele. Pelin elmeséli Feraye-nek, hogy mi történt vele. Veysel ad Cemalnak egy meghatalmazási nyilatkozat nyomtatványt, hogy írassa alá Rabiával és akkor bármiben intézkedhet a nevében és ráteheti a kezét a vagyonára. Feride és Murat elmennek a birtokra, hogy tudassák mindenkivel, hogy Melek és Kenan Uzunovába utaztak.